poniedziałek, 6 lutego 2012

Kabaret i kuchnia meksykańska

W sobotę, w ramach ukultarniania się, wybrałam się wraz z mężem w sobotę na występ kabaretowy Andrzeja Grabowskiego. Było kilka piosenek z nowej płyty i nieśmiertelna "Wizyta w SPA".



A na późną kolację zrobiłam meksykańskie tortille z ostrym mięsnym sosem polane sosem czosnkowym. Jeszcze nigdy mąż nie był mi tak wdzięczny za kolację. Widać wybitnie smakowało. A jedzenia zostało jeszcze na niedzielne śniadanie.
Przepis prosty i jak zawsze z głowy: mielone mięso indycze, kukurydza, czerwona fasola, cebula, pomidory z puszki - wszystko podsmażone i doprawione na ostro. Gotowy sos kładę na tortille, składam na pół, posypuję zółtym serem i zapiekam. Gotowe danie podaję z sosem czosnkowym, tym razem tylko na bazie jogurtu bałkańskiego. Do tego zioła lub świeże ogórki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz